•   0735 500 001
  •   info@kramaba.ro kramaba2015@gmail.com

Énekek éneke 7. rész

« 6. rész 8. rész »

Énekek 7:1 Oh mely szépek a te lépéseid a sarukban, oh fejedelem leánya! A te csípőd hajlásai [olyanok,] mint a kösöntyűk, mesteri kezeknek míve.

Énekek 7:2 A te köldököd, mint a kerekded csésze, nem szűkölködik nedvesség nélkül; a te hasad [mint a] gabonaasztag, liliomokkal körül kerítve.

Énekek 7:3 A te két emlőd, [mint] két őzike, a vadkecskének kettős fiai.

Énekek 7:4 A te nyakad, mint az elefánttetemből csinált torony; a te szemeid, [mint] [a] Hesbonbeli halastók, a sok népű kapunál; a te orrod hasonló a Libánus tornyához, mely néz Damaskus felé.

Énekek 7:5 A te fejed hasonló rajtad a Kármelhez, és a te fejeden hajadnak fonatékja a biborhoz, a király is megköttetnék fürteid által!

Énekek 7:6 Mely igen szép vagy és mely kedves, oh szerelem, a gyönyörűségek közt!

Énekek 7:7 Ez a te termeted hasonló a pálmafához, és a te emlőid a [szőlő]gerézdekhez.

Énekek 7:8 Azt mondám: felhágok a pálmafára, megfogom annak ágait: és lesznek a te emlőid, mint a szőlőnek gerézdei, és a te orrodnak illatja, mint az almának.

Énekek 7:9 És a te ínyed, mint a legjobb bor, melyet szerelmesem kedvére szürcsöl, mely szóra nyitja az alvók ajkait.

Énekek 7:10 Én az én szerelmesemé vagyok, és engem kiván ő!

Énekek 7:11 No, én szerelmesem, menjünk ki a mezőre, háljunk a falukban.

Énekek 7:12 Felkelvén menjünk a szőlőkbe, lássuk meg, ha fakad-é a szőlő, ha kinyílott-é virágja, ha virágzanak-é a gránátalmafák: ott közlöm az én szerelmimet veled.

Énekek 7:13 A mandragórák illatoznak, és a mi ajtónk előtt vannak minden drágalátos gyümölcsök, ók és újak, [melyeket oh] én szerelmesem, néked megtartottam!

« 6. rész 8. rész »