•   0735 500 001
  •   info@kramaba.ro | kramaba2015@gmail.com

Ifjúságunk

Krasznai Ifi

Az ifjúságunk megközelítőleg 50 tagból áll, ebből 20-30 személy vesz részt rendszeresen a kedd esti ifi órákon. Ezeken az  alkalmakon a résztvevők létszáma változó az egyetemisták miatt; így télen kevesebben, nyáron pedig többen veszünk részt az ifjúsági alkalmakon. Igei szolgálattal gyülekezetünk lelkipásztora, dr. Borzási István készül rendszeresen. Többnyire a helyi gyülekezetben szolgálunk hétről hétre, de kivesszük a részünket a körzetben levő gyülekezetek szolgálatából is.

Az ifjúságba való belépés 14 éves kortól történik, így elég széles skálán mozog a tagok életkora, ennek is köszönhetően elég nagy létszámú az ifjúságunk. Az idők folyamán több generációváltás is törént, de ez sose volt akadály abban, hogy az Isten és egymás iránti szeretetünk, a közös célok és programok összetartsanak minket.

Vannak különleges alkalmaink is, amikor az egymás közötti kapcsolatok megerősítésén van a hangsúly. Ilyenek például az imaestek, játék- és filmestek, sporttevékényeségek (röpi, foci, biciklitúra, korcsolyázás). Különböző kis csoportos foglalkozások is vannak az ifjúságon belül, mint pl. fiú- és lánykör. Az év kiemelt időszaka a nyári táborozási hét, amikor is lelkileg-szellemileg feltöltődhetünk egész évre.

Belátjuk, hogy nem vagyunk tökéletesek, sok mindent tehetnénk jobban, bölcsebben, de közös cél felé haladva ugyanazt valljuk, mint Pál apostol az Korinthusiakhoz írt első levelében:

„Én azért úgy futok, mint nem bizonytalanra; úgy viaskodom, mint a ki nem levegőt vagdos; Hanem megsanyargatom testemet és szolgává teszem;” 1Kor 9:26-27a

 

Krasznai Baptista ifjuság – Instagram oldala